COLECTARE SI RECUPERARE CREANTE

Principala activitate desfăşurată în cadrul societăţii noastre o reprezintă recuperarea creanţelor, respectiv a debitelor restante, neonorate la scadenţă de către clienţii persoane fizice sau juridice, cu sediul în Bucureşti sau în ţară.

Clientii rau-platnici reprezinta o problema tot mai des intalnita in mediul de afaceri din Romania. Solutionarea acestei probleme reprezinta un element de baza al activitatilor comerciale, esential pentru a putea asigura atat fluxul financiar optim in cadrul companiei dumneavoastra cat si sustinerea activitatii si mentinerea profitului.

Exista multiple situatii si complicatii ce pot aparea pe parcursul procedurii de recuperare, de aici venind si nevoia imperioasa de a avea asistenta de specialitate in recuperarea creantei, chiar din fazele incipiente.

United Debt Recovery va ofera servicii profesionale de colectare si recuperare a creantelor, de la preluarea situatiei clientului pana la inchiderea cazurilor in instanta si punerea in executare a sentintelor judecatoresti.

Puteti apela cu incredere la noi pentru:

Recuperare de creante pe cale amiabilă

Recuperarea creanţelor pe cale judiciară

Recuperarea creantelor pe cale extrajudiciara

Recuperarea creanţelor pe calea executarii silite

Recuperarea creanţelor în cadrul procedurii insolvenţei

METODE FOLOSITE:

Ne contactati!

Ne trimiteti actele doveditoare pentru constatarea relatiilor comerciale intre cele doua parti. (Facturi, contracte, alte acte doveditoare).

Analizam documentele care stau la baza relatiei comerciale pe care ai avut-o cu debitorul pentru a stabili daca detineti o creanta certa, lichida si exigibila.

Verificam situatia juridica si financiara a societatii debitoare pentru a ne decide asupra celei mai bune strategii de recuperare a creantei.

Va comunicam care este cea mai rapida si eficienta procedura de recuperare a banilor.

ETAPELE PROCESULUI DE RECUPERARE

ETAPA EXTRAJUDICIARA

United Debt Recovery colecteaza debite numai in numele clientului. In etapa extrajudiciara, United Debt Recovery urmareste procedura standard de lucru ceea ce inseamna: contactarea debitorului atat in scris (notificari,somatii,convocari) cat si telefonic; identificarea unei solutii impreuna cu debitorul pentru stingerea sumelor datorate clientului intr-un mod cat mai convenabil pentru client; incheierea de angajamente de plata in numele clientului care sa asigure o incasare a debitului cat mai eficienta si cu costuri cat mai mici, etc. In cazul in care aveti deja o colaborare stabila, va rugam sa aveti in vedere faptul ca:
1. Tarifele noastre sunt negociabile;
2. Ne platiti numai dupa ce suma de recuperat a fost incasata;
3. In situatia in care etapa extrajudiciara nu da rezultate se poate trece la etapa judiciara, urmand ca avocatii colaboratori conform etapei judiciare sa redacteze si sa depuna cererea de chemare in judecata;
4. Dupa obtinerea titlului executoriu se trece dupa informarea dvs prealabila la executarea silita, pe care colaboratorii nostrii o va demara si urmari pana la incasarea efectiva a sumei de recuperat;

ETAPA JUDICIARA

United Debt Recovery asigura cu succes recuperarea debitelor si pe cale judecatoreasca, datorita avocatilor colaboratori, aceasta etapa este incununata intotdeauna de succes. Colectarea debitelor si recuperarea creantelor, pentru care nu a existat un rezultat favorabil in etapa amiabila, se va face prin intermediul instantelor judecatoresti, al executorilor judecatoresti si a celorlalte institutii abilitate in acest sens. Actiunile in instanta vor fi introduse, in functie de competenta materiala si teritoriala, si acolo unde exista intrunite cumulativ conditiile necesare, in forma procedurilor speciale (a Somatiei de plata si a cererii cu valoare redusa), a Procedurii Insolventei in baza Legii nr. 85/2014 sau in forma actiunilor in pretentii dreptul comun. Aceasta etapa va fi declansata doar in cazul in care debitorul nu doreste sa colaboreze, in cadrul etapei amiabile, situatie in care se va demara procedura de recuperare creante prin actionarea in instanta a debitorului, in vederea obtinerii unui titlu executoriu constand intr-o hotarare definitiva si executorie, urmata apoi de executarea silita a acestuia. In cadrul acestei proceduri judiciare se va putea declansa si procedura insolventei, fie initial, in locul somatiilor de plata daca sunt intrunite conditiile cerute de legislatia in vigoare, fie dupa constatarea ulterioara a starii de insolvabilitate si a celorlalte criterii specifice acestei proceduri.

Recuperarea creantelor se realizeaza fara riscuri si cheltuieli in avans din partea dumneavoastra:
  • Tarifele pentru serviciile prestate de compania noastra se calculeaza in functie de data scadenta a debitului restant.
  • Nu exista costuri ascunse
  • Actionarea in instanta a clientilor debitori este facuta doar dupa informarea dvs in prealabil.
  • Relatiile dvs cu clientii nu vor fi suplimentar deteriorate, dat fiind maximul profesionalism cu care desfasuram fiecare etapa a procesului de recuperare.

CONTACTATI-NE ACUM!